Untitled (Storage Space) (2013)

Untitled (Storage Space) intended to create a dialogue between different ideas, suggestions and speculations on ‘how to withdraw’ from the artistic field(s). A soundpiece containing a collection of text fragments was installed in two repositories of the Gerrit Rietveld Academy, the area where all furniture, schoolboards and easels are hidden during the graduation show.

Marjolein van der Loo wrote about the work in Mister Motley (17 july 2013):
“Zo stap je opeens een opberghok binnen, een ruimte die doorgaans bij het bezoek aan een tentoonstelling verborgen zou blijven. Tussen gestapelde klapstoelen, tekentafels, krukken, schragen, lades en sokkels klinkt een stem die een pleidooi geeft over de plaats van kunst buiten de kunstmarkt. De Belgische kunstenares Sarah Demoen heeft de ongebruikelijke keuze gemaakt om haar werk te presenteren in twee opslagruimten van de academie. Zij neemt deze ruimtes als uitgangspunt voor haar werk en heeft ze gevuld met het meubilair dat nu fungeert als deel van haar installatie. Haar interesse in kunsttheorieën deelt zij met de bezoeker door fragmenten gesproken door kunstenaars en theoretici te laten horen. Daardoor fungeert het opberghok nu ook als ruimte voor filosofie, kunsttheorie en reflectie op zowel haar eigen werk, als dat dat van de andere studenten, de academie en andere deelnemers van de kunstwereld.”
(archief.motleysalon.com/Leven_na_de_academie/2013/07/17/Graduation_Show_Gerrit_Rietveld_Academie_-_Graduation_Sp/).

The overview of used text fragments can be found here.